گرمایش از کف

گرمایش از کف

گرمایش از کف | 🌡️ 0 تا 100 گرمایش از کف

گرمایش از کف
فهرست مطالب

🌡️ 0 تا 100 گرمایش از کف | همه چیز درباره گرمایش از کف

یکی از متداول ترین روش ها برای گرمایش خانه‌های مدرن، استفاده از سیستم گرمایش از کف یا گرمایش کف تابشی است که گرما از زیر کف زمین به سایر اتاقها منتقل می‌شود. این نوع سیستم باعث توزیع یکنواخت دما در تمام فضا می‌شود، زیرا گرما از پایین به بالا جریان دارد و تمام محیط را بگرم می کند. اگر قصد نصب سیستم گرمایش از کف را دارید، با ما همراه شوید تا به بررسی جزئیات این سیستم بپردازیم.

 

انواع سیستم گرمایش از کف

در حالت کلی دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد:

1- سیستم گرمایش از کف الکتریکی

2- سیستم گرمایش از کف آبی

 

سیستم گرمایش از کف الکتریکی چیست؟

در این نوع سیستم، انرژی الکتریکی برای فراهم کردن گرما در ساختمان استفاده می‌شود. المنت‌هایی با مقاومت الکتریکی زیاد روی سطح زمین نصب و پس از گرم شدن این المنت‌ها، گرما باعث گرم شدن سطح زمین می شود و در نتیجه گرمایی یکنواخت در فضای محیط ایجاد می‌شود.

مزیت اصلی این روش، سرعت و نصب آسان آن نسبت به سایر روش ها است. همچنین، نیازی به پکیج و لوله‌کشی خاصی ندارد و از نظر نشتی ایمن می‌باشد. با این حال، یکی از معایب این سیستم، مصرف بالای برق و هزینه‌های مرتبط با آن است که ممکن است کاربران را از استفاده بهینه گرمایش از کف دور کند.

 

سیستم گرمایش از کف آبی چیست؟

در این روش گرمایش، لوله‌های آب در کف زمین نصب می‌شوند که با عبور جریان آب گرم، زمین را به دمای مطلوب می‌رسانند. این لوله‌ها معمولاً از جنس مس و پلیمر ساخته می‌شوند. بر خلاف سیستم الکتریکی، برای اجرای این سیستم نیاز به نصب پکیج و رادیاتور است. نصب این سیستم زمان و هزینه زیادی را مستلزم می‌کند و نیاز به دقت بالا برای جلوگیری از نشتی دارد.

لوله‌های گرمایش در این سیستم زیر کفپوش‌های ساختمان نصب می‌شوند و در صورت بروز مشکل، نیاز به تخریب کف برای تعمیر وجود دارد. یکی از مزایای این روش این است که از لحاظ مصرف انرژی کارآمد بوده و مقرون به صرفه است. با نصب صحیح، این سیستم تا سال‌ها بدون مشکل کار می‌کند.

 

لطفا بخوانید: لوله کشی گاز ساختمان

مزایای استفاده از گرمایش از کف

1 سیستم گرمایش از کف با بهره‌گیری بهینه از انرژی، به صورت کارآمدتری فضاها را گرم می‌کند. این سیستم کمترین میزان انرژی را برای گرم کردن اتاقها مصرف می‌کند و برخلاف سیستم‌های دیگر، تفاوت دمایی در مکان‌ها وجود ندارد، به‌طور یکنواخت تمام فضا را گرم می‌کند.

2 پس از نصب سیستم گرمایش از کف، نیازی به نگهداری و تعمیرات مکرر نیست. اگر نصب به‌درستی انجام شود، این سیستم بسیار کم‌دردسر است و با استفاده از یک کنترل ساده، دما را به‌طور آسان کنترل می‌کند.

3 با سیستم گرمایش از کف نیازی به فضای اضافی برای نصب شوفاژ یا بخاری ندارید و تمام فضاهای خانه به‌طور یکنواخت گرم می‌شود که سبب می شود فضای خالی به وجود آمده را با دکور مناسب تری پوشش دهید.

4 در مقایسه با بخاری و شوفاژ، سیستم گرمایش از کف دارای ایمنی بیشتری است. عدم وجود بخاری و شومینه در نزدیکی احتمال سوختگی را به‌طور قابل توجهی کاهش می‌دهد، به ویژه در محیط‌هایی که کودکان حضور دارند، نصب گرمایش از کف اهمیت زیادی دارد.

5  سیستم گرمایش از کف، امکان انتخاب هر نوع دکوراسیون و کفپوشی را برای محیط فراهم می‌کند. با توجه به سازگاری با انواع کفپوش‌ها، از جمله سنگ، بتن، سرامیک و کاشی، این سیستم به طور ایده‌آل با انواع متریال‌ها سازگار است.

 

6 با استفاده از گرمایش از کف موجب جلوگیری از ایجاد هر گونه دوده و کثیفی خواهید شد. در محیط‌هایی با رطوبت بالا مانند حمام و سرویس‌های بهداشتی، نصب گرمایش از کف، سبب کاهش قارچ‌زدگی و آلودگی‌ها می شود.
 

نقشه‌کشی گرمایش از کف و چیدمان لوله‌ها چگونه است؟

طراحی نقشه برای نصب سیستم گرمایش از کف یکی از مراحل حیاتی برای دستیابی به یک سیستم کارآمد و اقتصادی است. نقشه غیر اصولی ممکن است منجر به کاهش کارایی گرمایش از کف شده و توازن دما به خوبی حاصل نشود.

 

لوله مارپیچ

طرح مارپیچ

این طرح برای اتاق‌هایی با دیوار یا پنجره‌های سرد مانند راهروها مناسب است. آب گرم ابتدا از پایین پنجره یا دیوار سرد عبور می‌کند و تراکم لوله‌ها در این قسمت بیشتر است. هر چه به مرکز نزدیک‌تر می‌شوید، فشردگی کمتر می‌شود.

لوله چهار طرفه

طرح چهارطرفه loop

این نوع طراحی جزو بهترین نوع‌ها در نصب سیستم گرمایش از کف محسوب می‌شود و در اتاق‌ها و سالن‌های بزرگ با کارایی بالا استفاده می‌شود.

لوله سه طرفه

طرح سه طرفه U

برای اتاق‌هایی با سه دیوار سرد استفاده می‌شود و فشردگی آن به سمت مرکز کمتر می‌شود.
 

لوله دو طرفه

طرح دو طرفه یا L 

این نوع طرح برای اتاق‌هایی با دو دیوار یا دو پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد و فشردگی در این قسمت‌ها بیشتر است.

در نهایت، انتخاب نوع نقشه و چیدمان لوله‌ها بستگی به نقش و مخاطب گرمایش دارد. هر کدام از این طرح‌ها براساس نیازهای خاص ویژگی‌های خود را دارند و می‌توانند در شرایط مختلف بهینه باشند

نحوه اجرای سیستم گرمایش از کف ساختمانی

نحوه اجرای سیستم گرمایش از کف در یک ساختمان:

1.تهیه و اجرای نقشه:

– نخستین گام در نصب گرمایش از کف تهیه و اجرای نقشه‌ای است که توسط متخصصین انجام می‌شود. این نقشه بر اساس نوع سیستم (الکتریکی یا آبی) و نوع طرح انتخابی (مارپیچ، چهارطرفه Loop، سه طرفه U یا دو طرفه L) انجام می‌شود.

2. تهیه تاسیسات الکتریکی و مکانیکی:

– قبل از نصب سیستم گرمایش از کف، تمام تاسیسات الکتریکی و مکانیکی ساختمان باید به پایان رسیده باشد. این شامل اتصال به شبکه برق، نصب پکیج گرمایشی یا موتورخانه (در صورت استفاده از سیستم آبی) و سایر تجهیزات مرتبط است.

 

3. پر کردن سطح روی لوله‌ها با سیمان:

– پس از بررسی‌های کارشناسی و اطمینان از عدم وجود مشکلات، سطح روی لوله‌های سیستم با سیمان پر می‌شود. این لایه از سیمان به عنوان پوشش عایق عمل می‌کند.

 

4. نصب رادیاتورها:

– در صورت استفاده از سیستم آبی، رادیاتورهایی نصب می‌شوند که برای گرم کردن لوله‌ها و سطح سیستم از آنها استفاده می‌شود. لایه ای از سیمان به عنوان عایق روی این لوله‌ها قرار می‌گیرد.

 

5. عایق‌گذاری کف و دیوارها:

– مرحله بعدی عایق کردن کف و دیوارها در محل نصب سیستم گرمایشی است. این عایق جلوی از دست رفتن حرارت به سمت زیر ساختمان و دیوارهای سرد را می‌گیرد.

 

6. نصب شبکه گرمایشی:

– سپس، شبکه گرمایشی روی زمین نصب می‌شود و تمام لوله‌ها به کلکتور یا جعبه تقسیم وصل می‌شوند. این کلکتور برای باز و بسته کردن جریان آب در داخل لوله‌ها و هواگیری استفاده می‌شود.

 

7. سیمان کردن روی لوله‌ها:

– لوله‌ها سپس با یک لایه سیمان کاملاً بسته می‌شوند تا تثبیت شوند و از هر گونه نشتی جلوگیری شود.

 

8. نصب کفپوش:

– در مرحله نهایی، کفپوش ساختمان نصب می‌شود. این مرحله به دلیل نیاز به خشک شدن کامل سیمان در هر مرحله، ممکن است چندین روز به طول بیانجامد.

پس از اتمام این مراحل، سیستم گرمایش از کف آماده به کار است و می‌تواند به طور کامل عمل کند.

تفاوت‌ها در اجرای سیستم گرمایش از کف الکتریکی:

1. نصب المنت‌ها در گام اول:

– در سیستم گرمایش از کف الکتریکی، گام اول شامل نصب یک شبکه از المنت‌ها (گرم کننده‌های الکتریکی) روی زمین است. این المنت‌ها به عنوان منبع گرمایی عمل می‌کنند.

2. پوشاندن با سیمان:

– بعد از نصب المنت‌ها، سطح زمین با سیمان پوشانده می‌شود. این لایه سیمان به عنوان یک عایق و همچنین به منظور ثبات المنت‌ها عمل می‌کند.

 

3. نصب کفپوش در گام بعدی:

– در مرحله بعدی، کفپوش‌ها روی سطح سیمانی که المنت‌ها در آن نصب شده‌اند، قرار می‌گیرند. این کفپوش‌ها ممکن است به صورت مستقیم یا با استفاده از لایه‌هایی بر روی المنت‌ها قرار گیرند.

 

توجه داشته باشید که:

1. سیمان کردن روی المنت‌ها:
– این مرحله به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی و گرما، معمولاً با سیمان کردن روی المنت‌ها همراه است. این کار به تثبیت المنت‌ها کمک کرده و همچنین از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند.

2. زمان و هزینه بیشتر:
نصب سیستم گرمایش از کف آبی نسبت به سیستم گرمایش از کف الکتریکی دارای مراحل بیشتری است و وقت و هزینه بیشتری لازم دارد.

به طور کلی، هرکدام از این سیستم‌ها دارای ویژگی‌ها و مزایا و معایب خود هستند، و انتخاب بین آنها باید با توجه به نیازها و شرایط خاص هر پروژه انجام شود.

انواع قطعات و تجهیزات مورد نیاز گرمایش از کف

لوله‌های پنج لایه برای سیستم‌های گرمایش از کف مناسب هستند. این لوله‌ها باید منعطف، با دامنه تحمل دمایی بالا، ضریب هدایت گرمایی عالی و عمر طولانی باشند.

برای سیستم گرمایش از کف، یک جفت کلکتور رفت و برگشت لازم است. کلکتورها برای توزیع آب گرم در سیستم به کار می‌روند.

  1. شیر هواگیری اتوماتیک:

    • برای تخلیه هوا از سیستم به کار می‌رود. این شیرها به صورت اتوماتیک هوا را از سیستم خارج می‌کنند.
  2. شیر برقی:

    • برای قطع و وصل کردن جریان درون مدارهای گرمایش از کف و کنترل دما استفاده می‌شود.
  3. شیر شارژ تخلیه:

    • برای شارژ و تخلیه سیستم گرمایش یا اجرای تعمیرات نیاز به این نوع شیر داریم.
  4. شیر زانویی کوپلی یا شیر توپی دسته پروانه‌ای:

    • این شیر وظیفه وارد کردن آب گرم و سرد به سیستم و خروج سیال سرد شده را بر عهده دارد.
  5. شیر by-bass:

    • برای ایجاد راه جدید برای جریان آب در صورت بسته شدن مدارها و کنترل فشار پمپ استفاده می‌شود.
  6. شیر سه راهه:

    • وظیفه مخلوط کردن آب گرم و سرد سیستم را دارد.

از فلومتر برای تنظیم دبی جریان آب در مدارهای سیستم گرمایش از کف استفاده می‌شود.

ترموستات با قطع و وصل کردن میزان سیستم گرمایش از کف دمای محیط را کنترل می‌کند.

1- عایق و لایه محافظ:

برای بهینه کردن مصرف انرژی، بالا بردن راندمان سیستم و جلوگیری از اتلاف انرژی استفاده می‌شود.

2- عایق کناره:

جهت جلوگیری از انتقال گرما و انرژی به دیوارها و اطراف استفاده می‌شود.

3- عایق کف ساختمان:

برای جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی کف ساختمان استفاده می‌شود.

ضد یخ موقت: برای تست سیستم در دماهای پایین به کار می‌رود.

ضد یخ دائم: برای استفاده دائمی در سیستم‌هایی که به مدت طولانی از آن استفاده نمی‌شوند، استفاده می‌شود.

بتن: جهت پوشاندن لوله‌های گرمایشی روی عایق گرمایش از کف.
لایه محافظ: برای حفاظت از لوله‌ها به عنوان یک لایه محافظ قبل از ریختن بتن یا سیمان.
بست ریلی و بست خاردار: برای قرار گرفتن لوله روی ورق‌های عایق کف مورد استفاده قرار می‌گیرند.
پمپ سی کولاتور: برای تامین افت فشار لازم در سیستم استفاده می‌شود.
سه راهی انتهای کلکتور: جهت وصل کردن دو جز اصلی سیستم گرمایش از کف به کلکتورها.
ترمینال گرمایش از کف: فرمانی که از ترموستات صادر شده را از طریق شیر برقی به کلکتور منتقل می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
pipebazar