نکات مهم در نصب سیفون توالت ایرانی و فرنگی

نکات مهم در نصب سیفون توالت ایرانی و فرنگی

نکات مهم در نصب سیفون توالت ایرانی و فرنگی

نکات مهم در نصب سیفون توالت ایرانی و فرنگی
فهرست مطالب

سیفون توالت

سیفون کابردهای زیادی در لوله کشی ساختمان داشته و یکی از مهمترین آنها سیفون توالت است. البته به دلیل اینکه در گفتار عامیانه به قطعات مختلفی سیفون گفته میشود, لازم است, توضیحاتی داده شود.

اصولا به هر اتصالی که در سیستم لوله کشی مانع از عبور گازهای سیستم فاضلاب از یک سمت به سوی دیگر شود, سیفون گفته میشود. نام دیگر سیفون شترگلو بوده و معمولا در نقاطی که امکان ورود بوی بد به محیط وجود دارد, نصب میشوند. سیفون روشویی, سیفون ظرفشویی, شترگلویی وان و دیگر تجهیزات بهداشتی, شترگلویی کفشور حمام, راه آب پارکینگ و حیات از جمله ای نقاط هستند. تعبیه و نصب سیفون توالت ایرانی به این دلیل حایز اهمیت است که بدبوترین و آلوده ترین گازهای فاضلاب در این قسمت قرار داشته و به همین دلیل نمیتوان توالت ایرانی را بدون سیفون توالت نصب کرد.

البته عموما به فلاش تانک و سیفون توالت فرنگی نیز اصطلاح سیفون توالت گفته میشود, که هر چند درست نیست, اما به دلیل اینکه مستقیما با سیفون توالت مرتبط هستند, رایج شده اند. به طور کلی به دلیل ساختار توالت فرنگی که به شکل سیفون است, هیچ شترگلویی در مسیر آن نصب نمیشود.

در واقع فلاش تانک توالت ایرانی و سیفون توالت فرنگی وظیفه تامین آب موجود در سیفون های آنها را بر عهده دارند, چرا که هر سیفونی برای ممانعت از ورود بوی بد فاضلاب به محیط نیاز دارد که همیشه مقداری مشخصی آب در آن وجود داشته باشد.

 

انواع سیفون توالت ایرانی و فرنگی

با توضیحات فوق میتوان سیفون ها را در دسته بندی های زیر قرار داد.

  • سیفون فاضلاب توالت ایرانی یا شترگلو
  • فلاش تانک توالت ایرانی توکار یا روکار
  • مخزن و مکانیزم توالت فرنگی

در کنار این موارد سیفون روشویی, سیفون سینک ظرفشویی, سیفون وان, شترگلو کفشورها را نیز میتوان در دسته بندی سیفونها کاربردی دسته بندی کرد. در ادامه به نحوه عملکرد و طریقه نصب سیفون توالت ایرانی و فرنگی میپردازیم.

 

طریقه نصب شترگلو توالت

نصب سیفون توالت ایرانی یا شترگلو فاضلاب از مهمترین قسمت های لوله کشی فاضلاب ساختمان محسوب میشود. سیفون های فاضلاب یا شترگلویی یک اتصال U شکل هستند که در کف آنها تا ارتفاع مشخصی آب جمع شده و این مقدار آب مانع از عبور گازهای فاضلاب میشوند. برای نصب سیفون توالت ایرانی در این قسمت بایستی با توجه به نوع لوله اتصالات استفاده شده, از سیفون های هم چنس استفاده شود. در صورتیکه جنس لوله کشی فاضلاب ساختمان, لوله پلیکا باشد, بایستی از سیفون پلیکا و در صورتیکه لوله کشی پوش فیت باشد, باید از سیفون پوش فیت استفاده شود. سیفون لوله پلی اتیلن و لوله چدنی نیز به همین ترتیب نصب میشوند. البته با توجه به اینکه لوله کشی چدنی منسوخ شده است, در صورت معیوب شدن, سیفون توالت چدنی, معمولا آنرا با سیفون لوله پلیکا یا پوش فیت جایگزین میکنند.

در نصب شترگلو یا سیفون توالت بایستی به تراز بودن سیفون, آب بندی سیفون, ارتفاع سیفون و مهار سیفون توسط بست توجه شود. بعد از اتمام کار لوله کشی نیز بایستی تست آب بندی در کلیه مسیر لوله کشی از جمله محل نصب سیفون توالت انجام شود. 

سایز شترگلو توالت ایرانی معمولی از سمت لوله کشی فاضلاب قطر 110 بوده و از سمت منتهی به کاسه توالت قطر 125 است. در هنگام خرید لوله فاضلاب بایستی به قطر سیفون توالت ایرانی توجه شود.

سیفون شترگلویی توالت برند گلپایگان, پارس پلاست, وینوپلاستیک, مدل پلاستیک, گلین لعل, لوله پلیکا سمنان, داراکار, پوش فیت پلی ران, نیوفلکس, سوپردرین از برندهای مطرح تولیدکننده بوده و بهتر است, برای اجرا از اتصالات همگن با لوله استفاده کنید. 

 

نحوه نصب فلاش تانک

فلاش تانک توالت ایرانی نیز یکی از انواع سیفون های توالت است. در واقع فلاش تانک ها کار پرکردن تخلیه آب کثیف و آلودگی داخل شترگلویی فاضلاب و جایگزین کردن آنرا با آب تمیز انجام میدهند. معمولا بعد از استفاده فرد از توالت ایرانی و فرنگی بایستی با فشردن دکمه یا کشیدن طناب فلاش تانک, این عمل به صورت اتوماتیک انجام میشود. فلاش تانک یک مخزن آب بوده که آب آن از طریق شیر شناور متصل به لوله کشی آب شهری تامین میشود. در قسمت زیرین فلاش تانک یک لوله عصایی شکل به دهانه کاسه توالت ایرانی متصل بوده که با کشیدن طناب یا دکمه فلاش تانک, کل آب یا بخشی از آب مخزن به داخل کاسه و سیفون توالت ایرانی هدایت شده و به این ترتیب شترگلویی تخلیه میشود.

فلاش تانک ها انواع مختلف داشته و به طور کلی به فلاش تانک های روکار و توکار دسته بندی میشوند. در فلاش تانک های روکار ع مخزن و لوله های فلاش تانک(به جز عصایی) روی کاشی ها نصب شده و در فلاش تانک توکار مخزن و کلیه تجهیزات فلاش تانک, قبل از کاشی کاری داخل کار تعبیه میشوند. این نوع سیفون توالت یک فلاش تانک لوکس محسوب شده و برای زیباتر شدن سرویس نصب میشوند.

از لحاظ حجم و اندازه فلاش تانکها ابعاد مختلفی داشته و از ظرفیت 4 لیتر تا 12 لیتر در بازار موجود است. به غیر از مخزن, شناور و مکانیزم تخلیه از لوازم اصلی تانک سیفون توالت ایرانی محسوب میشوند.

 

لوله سیفون توالت ایرانی

لوله سیفون توالت ایرانی شامل لوله عضایی منتهی به کاسه است که در زمان کاشی کاری و نصب کاسه بایستی نصب شود, تا امکان نصب فلاش تانک وجود داشته باشد. در زیر قسمت کاسه توالت ایرانی, آب به سمت شترگلویی رفته و لوله کشی فاضلاب, دقیقا تا زیر سوراخ کاسه ادامه پیدا کرده است.

 

لوله کشی سیفون توالت

لوله کشی سیفون توالت ایرانی و فرنگی دقیقا زیر آنها کشیده میشوند. فقط در زیر کاسه توالت ایرانی یک شترگلویی وجود داشته و در زیر کاسه توالت فرنگی یک زانویی 90 درجه از جنس لوله کشی ساختمان قرار داده میشود.

 

سیفون توالت فرنگی

توالت فرنگی در ساختار خود دارای شترگلو بوده و هیچ شترگلویی در مسیر لوله کشی فاضلاب آن نصب نمیشود. هنگامی که صحبت از سیفون توالت فرنگی میکنیم, به لوازم پرکن شناور یا مکانیزم تخلیه توالت فرنگی اشاره میکنیم. کارکرد توالت فرنگی نیز مانند فلاش تانک بوده و بعد از استفاده از توالت با فشردن دکمه, آب مخزن به سمست کاسه گسیل شده و آلودگی های داخل کاسه توالت فرنگی خالی میشوند.

 

فلاش والو

در گذشته به جای مخزن فلاش تانک از یک شیر گازی یا فلاش والو برای تخلیه شترگلو توالت استفاده میشد, که البته به دلیل کارایی کم آن در حال حاضر استفاده از آن منسوخ شده است.

5/5 - (1 امتیاز)
pipebazar