اتصال لولههای پلیکا به پلیاتیلن در پروژههای لولهکشی یکی از مراحل حیاتی است. در این مقاله، به صورت جامع به نحوه اتصال دقیق و موثر لوله پلیکا به پلیاتیلن پرداخته میشود. این راهنما برای کاربران با تمامی سطوح تجربه مفید خواهد بود. برای متصل کردن لوله پلیکا به لوله پلی اتیلن از چند اتصال مختلف میتوان استفاده کرد. نحوه اتصال لوله پلیکا به پلی اتیلن به چه صورت است؟
نحوه اتصال لوله پلیکا به پلی اتیلن به چه صورت است؟
برای اتصال لوله پلیکا (PVC) به لوله پلی اتیلن (PE)، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید. البته انتخاب این روش های به میزان فشار داخل لوله ها(لوله کشی تحت فشار یا آزاد) و نوع لوله های پلیکا و پلی اتیلن نیز بستگی دارد.
روش بوشن دنده ای لوله پلیکا
این اتصال از یک سمت با چسب به لوله پلیکا متصل شده و از سمت دیگر با رزوه به پلی اتیلن پیچی وصل میشود. این اتصال خاص در بسیاری از نقاط لوله کشی ساختمان قابل استفاده است. این روش عموما در لوله کشی آبرسانی و تحت فشار مورد استفاده قرار میگیرد.
روش موفه پلی اتیلن یا پلیکا
موفه ها اتصالاتی هستند که برای جلوگیری از تاثیر لرزش های ساختمان بر لوله کشی فاضلاب نصب میشوند. موفه در دو نوع موفه پلی اتیلن و پلیکا وجود داشته و از یک سمت جوش یا چسب خورده و سمت دیگر با ارینگ آب بندی میشوند. این روش اتصال بیشتر در لوله کشی های فاضلاب انجام میگیرد.
روش کوپلینگ پلیکا
کوپلینگ یا رابط لوله پلیکا از جمله اتصالاتی است که میتوان در اتصال لوله پلیکا به پلی اتیلن با استفاده از چسب به کار برد. کوپلینگ در دو نوع ترمزدار و بدون ترمز تولید و استفاده میشود. کوپلینگ لوله و اتصالات پارس پلاست از نمونه های با کیفیت این اتصال هستند. این اتصال نیز در لوله کشی های فاضلاب استفاده میشوند.
روش بوشن تعمیری پلیکا
بوشن تعمیری نوعی اتصال جدید پلیکاست که کارخانه لوله پلیکا گلپایگان ابداع کرده و از قسمت جانبی دو لولای داشته و حدفاصل لوله پلیکا به پلی اتیلن قرار گرفته و با چسب کار آب بندی را انجام میدهد. این مورد هم برای اتصال لوله فاضلاب پلیکا به اتصال لوله پلی اتیلن فاضلابی است.
روش کمربندی پلی اتیلن
کمربند پلی اتیلن نیز یک اتصال برای انشعاب گیری و متصل کردن دو لوله بوده و هم در لوله های پلی اتیلن پیچی و هم در لوله پلی اتیلن فاضلابی کارایی خوبی داشته و برای لوله های آبرسانی و فاضلابی قابل استفاده میباشد. این اتصال برای رفع نشتی لوله آب توکار بدون تخریب یا کم تخریب بسیار کاربرد دارد.
برای تهیه و خرید لوله پلیکا و لوله پلی اتیلن می توانید به بخش زیر مراجعه کنید:
مراحل اتصال لوله پلیکا به لوله پلی اتیلن
مرحله 1: آمادهسازی لولهها:
لوله پلیکا و پلیاتیلن را با دقت برش دهید تا طول مورد نیاز برای اتصال حاصل شود.
مرحله 2: تمیزکاری سطح:
سطح داخلی و خارجی لولهها را به دقت تمیز کنید تا از هر گونه ذرات، چربی یا آلودگی پاک شود.
مرحله 3: استفاده از اتصالات:
اتصالات مناسب برای اتصال لولهها به کمک دستگاههای اتصالاتی را انتخاب کنید. این اتصالات میتوانند شامل کوپلینگها، البوزها یا شیرهای مخصوص باشند.
مرحله 4: اتصال لولهها:
ابتدا لوله پلیاتیلن را به اتصالات متصل کنید و اطمینان حاصل کنید که به خوبی قفل شده است. سپس لوله پلیکا را به اتصالات دیگر متصل کنید. از تلاش بیش از حد برای جا به جا کردن لولهها خودداری کنید تا از تغییر شکل آنها جلوگیری شود.
مرحله 5: آزمایش نشتی:
پس از اتصال، لولهها را آبکاری کنید تا از هر گونه نشتی یا نقص در اتصالات اطمینان حاصل شود.
مرحله 6: پایان کار
پس از اطمینان از عدم نشتی و عملکرد صحیح اتصال، لولهها را به محل نهایی خود منتقل کنید و کار را به پایان برسانید.
نکات پایانی در خصوص اتصال لوله پلیکا به پلی اتیلن: اتصال لوله پلیکا به پلیاتیلن نیازمند دقت و آگاهی است. تمیزکاری دقیق، انتخاب اتصالات مناسب و آزمایش دقیق نشت از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید.
وصل کردن لوله پلی اتیلن به لوله پلیکا به صورت ویدئو
سوالات متداول در خصوص اتصال لوله پلیکا به پلی اتیلن
چه مراحلی برای اتصال لوله پلیکا به پلیاتیلن وجود دارد؟
مراحل شامل آمادهسازی لولهها، تمیزکاری سطح، استفاده از اتصالات مناسب، اتصال لولهها، آزمایش نشتی و پایان کار میشود.
چه نکاتی در تمیزکاری سطح لولهها برای اتصال لوله پلیکا به پلیاتیلن باید رعایت شود؟
سطح داخلی و خارجی لولهها باید به دقت تمیز شده و از ذرات و آلودگیها پاک شود.
چرا باید پس از اتصال لولهها، آزمایش نشتی انجام داد؟
آزمایش نشتی برای اطمینان از عدم نشتی و عملکرد صحیح اتصالات بعد از انجام اتصالات مهم است.